Schilderingen

In de afgelopen jaren ontstond de behoefte uitdrukking te geven aan wat er in mij leefde in een kunstzinnige vorm. Aanvankelijk waren dat beelden in steen maar de laatste jaren is ook de schilder in mij wakker geworden.

Een schildering ontstaat door mijzelf af te stemmen op een (zijns)kwaliteit, de energie die daarbij voor mij voelbaar wordt krijgt vorm en kleur. Deze manier van schilderen is onderweg durven zijn. Het vraagt bij elke fase in contact zijn met zowel mezelf als met de kwaliteit die uitgedrukt wil worden. De schildering is pas af wanneer mijn gevoel overeenstemt met de uitdrukking ervan. Zó mijn bewogenheid zichtbaar te maken is een ontdekking die mijzelf de laatste tijd al veel plezier én mooie schilderingen gegeven heeft.

Schildering in opdracht.
De stap om voor anderen te gaan schilderen is van zelf ontstaan, heel spontaan. Vanuit de ene opdracht ontstond weer een nieuwe. Deze schilderingen zijn nu ook te bestellen voor iedereen die graag een uitdrukking van zijn zijnskwaliteit op doek zou willen zien.
Na een eerste kennismaking wordt duidelijk welke kwaliteiten van jou uitgedrukt willen worden. Alvorens aan het schilderen te gaan ga ik eerst zelf in de afstemming op jou en op wat in het gesprek naar voren is gekomen. Wat er vervolgens ontstaat is ook voor mij een grote verrassing. Het is de kunst om dit te laten gebeuren.
Voor een indruk van de schilderingen en bijbehorende haiku’s zie:  Galerie.

Reactie van Helma:
Een samenspel van kleuren en vorm. Kleuren en een vorm waar ik mezelf in herken. Heel fijn om aan de muur te hebben hangen. Ik kijk er naar, het vervult me. Een schilderij dat speciaal voor mij gemaakt is, het weerspiegelt iets van mij, ik zie er steeds meer in. Ik ervaar de rijkdom en de volheid, kortom een groot geschenk aan mezelf.

Reactie van Hermine:
Het schilderij van Addie hangt in mijn praktijkruimte. Ik kijk er graag naar tijdens de sessies omdat het mij naar binnen brengt, naar de essentie van het bestaan.
Dat is ook waar de mensen die op mijn tafel liggen naar toe wil brengen.
De lege ruimte in zichzelf en de kleurrijkheid van het bestaan eromheen laten cirkelen.
De diepte aanrakend en naar de oppervlakte laten komen.
Het schilderij geeft mijn praktijk de finishing touch van wat ik uit wil stralen…